неділя, 6 листопада 2016 р.

Intel - навчання для майбутнього

Однією з найважливіших особливостей нашого часу є перехід  розвинутих країн світу від постіндустріального до інформаційного суспільства, а тому питання інформації всіх сфер суспільного життя є одним із пріоритетних завдань держави і освіти відповідно.
Одне з головних завдань нашої освіти в умовах інформаційного суспільства — навчити дітей користуватися інформаційними технологіями та навчатися, використовуючи ці технології. Наскільки успішно буде вирішене це завдання визначною мірою залежить розвиток країни і її місце у світовій спільноті.
Кожен учитель, згідно нових державних стандартів 12-ти річної освіти, повинен пройти перепідготовку та  оновлення, збагачення та осучаснення своїх професійних здібностей, навиків і методів педагогічної роботи. Я теж цього року у вересні місяці (4.09 по 9.09) пройшла курси по вивченню нової освітньої компютерної програми  Intel«Навчання для майбутнього».

Intel — «Навчання для майбутнього» це міжнародна програма, яка успішно використовується і впроваджується в системі післядипломної педагогічної освіти. Ця програма пропонує світовий досвід успішного надання освітянам навичок ефективного використання інформаційно-комунікативних технологій ( ІКТ ) в освіті. Вона локалізована та адаптована до державних стандартів та навчальних планів України, до реалій та потреб української освіти, збагачення кращим досвідом української науки та досвідом українських вчителів-новаторів. Вона унікальна ще й тому, що передбачає навчання всіх вчителів, незалежно від фаху, від предмету, який вчителем викладається, або від віку дітей, яких вони навчають.
В нашій країні програму Intel — «Навчання для майбутнього» підтримує і ухвалює Міністерство освіти і наук України. Дана програма повністю відповідає вимогам часу і допомагає вирішувати питання підвищення загальної інформаційної грамотності українського суспільства та масово впроваджувати інноваційні педагогічні та інформаційно-комунікативні технології в навчальний процес. По суті, Програма виступає каталізатором реформування освіти; сприяє широкому включенню освітніх закладів України у світовий інформаційний простір та підготовці вчителя сучасного типу, навчає не тільки користуватися комп’ютером, а й ефективно використовувати його потенціал у навчальному процесі. Запровадили її у лютому 2004 року, і вже за 1,5 року її життя у нас 20 тис вчителів, на базі інститутів післядипломної освіти ( І П О ), пройшли навчання за цією програмою, та це число постійно зростає. Взагалі у світі понад 3 млн. вчителів пройшли навчання за даною програмою протягом 5-ти років її існування. Вона використовується у 35 країнах світу, серед яких США, Японія, Німеччина, Італія, Корея, Австрія, Австралія, Аргентина, Ізраїль, Росія і наша з вами Україна.
Хочу вас сказати, що пройшовши курс вивчення  програми Intel«Навчання для майбутнього» я дійсно почерпнула для себе багато нового, цікавого та ще й корисного для вчительської роботи. Навчальний курс цією програми, Intel«Навчання для майбутнього», розрахований на 48 год, тому засвоїти її може кожен, хто має бажання. Початківцям спочатку це здається важко, дуже складно, ніби швидко і практично неможливо. Але це лише на перший погляд. В процесі навчання за цією програмою починаєш розуміти що від тебе вимагають і тоді поринаєш з головою у виконання навчальних завдань, виконуючи які засвоюєш цю програму, набуваєш практичних навичок при роботі з комп’ютером та нових знань. Надалі ці набуті навички успішно можна використовувати у своїй педагогічній діяльності, причому, наголошую, ці навички можуть використовувати усі, без винятку, вчителі-предметники, вихователі, керівники, викладачі, доповідачі і інші бажаючі.
Використовуючи знання даної навчальної програми Intel — «Навчання для майбутнього» вчитель може створювати допоміжні матеріали на урок, удосконалити його та зробити більш цікавим і сучасним, який відповідав би новим вимогам нашої освіти.  Набувши певних навичок роботи з цією програмою можна створювати електронні контрольні роботи, тестові завдання, опитувальники, брошури, газети, публікації, презентації, web-сторінки, що відсилаються у всесвітню мережу Internet, де уже можна спілкуватися з однодумцями чи поділитися досвідом, можна просто у всесвітній мережі знайти знайти цікаву і потрібну для вас інформацію.
Зараз, якщо ви не проти, я покажу вам деякі можливості  навчальної програми Intel«Навчання для майбутнього» про яку я вам щойно розказала. Якщо є бажаючі пройти навчальний курс за цією програмою ви також можете звертатися до мене. Я, після проходження відповідних курсів за програмою Intel — «Навчання для майбутнього», отримала сертифікат, який надає мені право навчати по ній усіх бажаючих. Тоді, якщо буде група бажаючих, ми вирішимо це питання з адміністрацією нашої школи, щоб на одних із канікул, маючи 6 днів (48 год), на які розрахована програма при вивченні, ми можемо пройти навчання.
Якщо у вас є до мене запитання, стосовно програми Intel«Навчання для майбутнього», чи ці питання будуть у вас виникати в ході демонстрації її можливостей, які я зараз розпочну ви відразу їх задаєте, а я буду намагатися дати на них відповідь.

Немає коментарів:

Дописати коментар