вівторок, 16 лютого 2021 р.

День безпечного Інтернету 2021

 


У наш час особливо важливого значення набуває інформація. Все частіше потрібне володіння швидкими й точними даними про предмет діяльності. Найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використання глобальної мережі Інтернет, яка може бути як всесвітньою енциклопедією, що об’єднує інформаційні ресурси всього світу, так і зловісною павутиною, яка губить людей.

09 лютого 2021 року оголошено Міжнародним Днем безпечного Інтернету. Щорічна кампанія, яка проходить в Україні за підтримки Європейської комісії, покликана привернути увагу суспільства до проблеми безпечної поведінки в Інтернеті. Приєдналися до проведення сьогоднішнього Дня вчителі та учні НВК «Гімназія «Інтелект» - ЗОШ І ступеня».
Учні мали можливість ознайомитися із основними правилами Інтернет-безпеки й Інтернет-етики, із цікавими фактами щодо використання мережі; з основними видами реальних небезпек віртуального світу, які на сьогоднішній день визнано проблемами людства, – це Інтернет-залежність, фішинг як вид шахрайства, соціальні мережі як засіб впливу на політичне та соціальне життя людей, використання інформації агресивного змісту, негативний вплив на психіку та здоров’я дитини.
Разом з учнями було розроблено поради по використанню безпечного Інтернету та його ресурсів.
З учнями 6-Б та 6-Г класів пригадали основні правила пговедінки та культури мпілкування в мережі Інтернет та провели пізнавальну вікторину.
Учні 7-В класу переглянули навчальний відеоролик та створили Лепбук, який вказує на основні помилки підлітків під час спілкування у соціальних мережах.

Учні 9-В та 9-Г класів спілкувалися на тему "Види Інтернет впливу". Під час заняття вияснили, які основні шахрайскі дії можуть підстерігати дітей та підлітків в мережі Інтернет, зокрема мова йшла про кібербулінг, секстинг, тролінг, і ін. Підводячи підсумки учні створили пам'ятки про переваги те недоліка Інтернету використовуючи прийом Фішбоун.






Немає коментарів:

Дописати коментар