пʼятниця, 19 квітня 2019 р.

Батьки в ролі учителів

Сучасне суспільство веде багато дискусій щодо сучасної освіти, зокрема навчання у школі. Багато батьків незадоволені навчальним процесом, вчителями. методами викладання шкільних предметів, а більшість оцінками своїх дітей. Деякі батьки постійно звинувачують педагогів у їх непрофесійності, але зовсім забувають про фактор, який на мою думку є головним. Це небажання дітей вчитися. Нажаль, навіть досвідчений педагог не завжди може зацікавити дитину...
Соціальні мережі та ігри з гаджетами заполонили свідомість сучасних підлітків.
Саме для того, щоб спільними зусиллями вчителів та батьків, хоч якось вплинути на цю ситуацію було прийнято рішення про залучення батьків до навчального процесу.
Протягом лютого-березня 2019 рокі у 8-Г класі за ініціативи класного керіника Бабич Олени Василівни проходив незвичний "екперимент" під назвою "БАТЬКИ ---УЧИТЕЛІ". Шкільні уроки проводили батьки учнів. Так, урок фізики проводила мама учениці Печероги Євгенії  Олександра Тарасівна; урок української мови - мама Дениса Шишка Юлія Олександрівна; урок іноземної мови (англійської) старша сестра Василя Смоляренка Анна Василівна.
Було цікаво, незвично, нестандартно, і навіть, трохи лячно, як для учнів, так і для батьків, які наважилися спробувати себе в ролі педагогів. 
Після проведених уроків батьки-вчителі зовсім по-іншому подивилися на проблеми навчання. Батьки побачили, що як вони старанно не готувалися до проведення уроку, не всіх вдається зацікавити і залучити до праці під час уроку.
Діти, в більшості, зрозуміли, що вчитися все ж таки треба, бо ж батьки теж цей матеріал знають зі школи....
Дякую усім батькам, які долучилися до цієї справи.














Немає коментарів:

Дописати коментар